Search
Close this search box.

STËRVITU, NDIHU, DUKU SI ATLET.

Nëse je një djalë që kërkon një stimul më tepër nga stërvitja, nësë je një vajzë që do këmbë më të ngjeshura, të forta, me forma dhe të stërvisësh gjithashtu çdo muskul tjetër të trupit

Nëse je një sportist që do të shtosh shpejtësinë dhe forcën e këmbëve, apo nëse do të jesh funksional, të rrisësh rezistencën, të performosh si ATLET, ndëkohë që punon cdo fije muskulare të trupit, sidomos, kofshët, vithet, barkun… …atëherë kam një ushtrim për ty.

SPRINTI NË PJERRËSI. I përshtatshëm për ata që kanë përgatitje të mirë fizike (këndi i pjerrët shton gradën e lëvizjes së këmbëve, duke e bërë këtë ushtrim tepër funksional dhe të efektshëm) Këshilloj 1-2 herë në javë me intensitet ≤ 90%.

KUJDES fillestarët! Sprinti i tillë kërkon rezistencë të frymëmarrjes dhe forcë muskulare. Prandaj, variante më të lehta në pjerrësi për ju janë ecja dhe pas disa kohësh vrapi i lehtë. Këshilloj 1-2 herë në javë me intensitet ≥ 70%. (sigurohu të jesh në gjëndje të mirë fizike)

Scroll to Top