Search
Close this search box.

NDËRTO MUSKUJ, VETËM ME PESHËN E TRUPIT.

Për të zhvilluar masë muskulare duhet t’i ngarkojmë/tensionojmë muskujt mjaftueshëm. Por si mund ta arrijë këtë vetëm më peshën e trupit? Zgjedhim një ushtrim çfarëdo, pompa, Bulgarian split squat, tërheqje për shpinën nën tavolinë, hip thrust me një këmbë, etj.

 Ata që i praktikojnë këto ushtrim me pesha në palestër, variantin vetëm me peshën e trupit e konsiderojnë të lehtë, por le t’i shtojmë një element shtesë këtij ushtrimi: Qëndrim statik për 20-30 sekonda para se të nisësh përsëritjet e plota. 

  1. Si veprohet hap pas hapi? 1. Vendosemi në pozicionin ku tensioni i muskulit është maksimal.
  2. Qëndrojmë pa lëvizur (statik) për 20-30 sekonda.
  3. Pastaj vazhdojmë me lëvizjen e plotë dhe bëjmë 10+ përsëritje me kontroll.
  4. Pas cdo seti pushon rreth 90 sekonda.

Rifillon duke zbritur pas cdo seti nga 5 sekonda qëndrim statik fillestar (seti parë – 30 sekonda qëndrim statik, seti i dytë – 25 sekonda qëndrim statik, seti i tretë – 20 sekonda qëndrim statik e kështu me rradhë).

Llogjika është që ta lodhim muskulin paraprakisht në mënyrë që të japë maksimumin gjatë përsëritjeve të plota më pas. Provoje!

Scroll to Top